Atentie la furnizorii de servicii - Contracte



Acum o saptamana, am avut intentia de a imi schimba furnizorul de servicii [RomTelecom], cu un alt operator. ...si aici m-am oprit, la vrut!

De ce?



Pentru ca in luna Septembrie 2012 contractul initial expira, iar la acel moment nu aveam in zona alt furnizor de servicii nu am avut de ce sa ma gandesc sa il schimb. Am fost sunat de cei de la RomTelecom si mi s-a propus initial o oferta. Pentru ca titularuld de contract era internat la momentul respectiv, eu ca nepot nu am putut face nimic. Am ridicat receptoru' sa vad cine e si erau jmecherasii. Ofertele care erau facute de catre cei care m-au sunat nu erau mai ieftine ci mai scumpe si ofereau acelas lucru am zis NU, la tot ce mi-au oferit!

Acum in Ianuarie a aparut alternativa in zona si zic, hai sa ne mutam, e oferta mai buna, pretul e jumate fata de RomTelecom. Surpriza! Jmacherasii de la RomTelecom mi-au prelungit contractu' pana in Septembrie 2014. Am dat telefoane la ei, am intrebat si "cica" au acordul titularului, telefonic de prelungire a contractului, fara semnatura titularului! In cazul in care vreau sa reziliez contractul acum, am de platit daune de nustiucate sute de euro.

Pentru ca titulatul e o persoana invarsta care nu merita sa se bage in tribunale pentru judecata cu Romtelecom, va ramane asa. Costu de judecata + durata procesului = daune mai mari decat ai plati daunele lor.

Concluzia / Morala:
NICIODATA sa nu acceptati prelungiri de contract fara a-l citi si fara a-l semna!
NICIODATA nu accepta ofertele furnizorilor de servicii pana nu ai copia contractuli si tu!
INTOTDEAUNA sa cere-ti "oferta" pe mail / scrisoare si sa il citit, inainte de a-l semna!
INTOTDEAUNA sa le spuneti acelora care va fac oferte; mai vedem / nustiu / mai discutam, dar sa vedem scris.
INTOTDEAUNA cititi contractul INTEGRAL, inclusiv ANEXELE.

Futnizorii de servicii profita de naivitatea consumatorilor casnici si ii "fraieresc" cum vor. Cu firmele / companiile nu isi permita sa faca asa ceva. La firme, le trimite contractul pe mail / fax / scrisoare care trebuie semnat de companie si trimis inapoi cu confirmare de primire; numai dupa aceea pun "oferta" in aplicare, altfel nu.

Atentie voua, cititorilor, rudelor voastre, prietenilor vostrii si tuturor celor cu care aveti ocazia sa discutati!