Ce imi doresc de la urmatoarea versiune de Android



Nu peste mult timp incepe noul eveniment a celod de la Google, Google I/O 2013 si cu siguranta se va vorbi despre noua versiune de Android. Cu aceasta ocazie m-am gandit sa va zic si voua ce asteptari am.




- Astept ca cei de la Google sa ofere clientilor de Android o paleta larga de teme si sa faca posibila facilitatea ca o singura culoare sa apara in Dialer, Gmail, Contacte, Settings, etc. Acea culoare sa poata fi aleasa de catre utilizator, dar paleta de culori de la ICS sa fie standard inclusiv in Gmail.
- Sistemul de operare sa aibe integrat un serviciu de video calling.
- Bara cu cele 3 butoane [Back, Home, Applications] sa poata fi ascunsa automat ca sa te poti bucura de acel display de 4.65 / 4.7 inch cu care vine. Altfel degeaba vine cu un display asa frumos daca nu te poti bucura de “toata” diagonala disponibila teoretic.
- In sectiunea de aplicatii sa poata fi posibila crearea de foldere. Spre exemplu as vrea ca toate aplicatiile de la Google sa fie intr-un folder cu numele lor care sa se deschida ca un Pop-Up in mijlocul ecranului. Din punctul meu de vedere nu e ergonomie daca rasfoiesc 7 pagini sa gasesc sa intru intr-o aplicatie, daca nu am facut scurtatura pe ecran.
- Daca intri intr-o aplicatie din Lancher-ul de start si vrei sa te intorci, sa te intorci tot de unde ai plecat. Daca ai parola sa nu se poata trece de ea.
- Sa poti pune parola pe orice aplicatie doresti.
- Sa introduca ca si facilitate standard “Face Down”. Daca e cu fata in jos sa ti se puna automat pe mut! Asta si sa te determine sa nu iti pui telefonul “din obijnuinta” pe display.
- Camera foto sa vina cu standardul HDR obligatoriu.
- Butonul de Aplicatii sa fie amplasat intr-un singur loc, indiferent ca e tableta sau smartphone si indiferent de diagonala Display-ului.
- Orice Widget sa poata fi redimensionat.
- Google Chrome sa vina ca Browser standard.
- Sa vina integrat cu o aplicatie de luat notite [Google Notes]
- Sa aibe integrat editor de documente, foi de calcul si prezentator
- Noua versiune de Android sa iti ofere posibilitatea de a dezinstala orice aplicatie doresti, in orice moment. Iar daca ai stricat buna functionare a sistemului de operare, sa il poti aduce la structura initiala, oricand. Sa fie inclusa in memoria telefonului un back-up de sistem. Iar daca faci update sa ti se actualizeze automat acea copie de sistem.
- Google sa faca posibila actualizarea tuturor dispozitivelor care ruleaza sistemul de operare Android la cea mai noua versiune a sistemului de operare.

Ce modificari a-ti astepta voi de la noua versiune de Android ?
Astept raspunsurile voastre, mai jos in comentarii!

Multumesc