Microsoft Windows ... OEM sau Retail



De putin timp am decis sa trec in randul oamenilor cu sistem de operare licentiat.

Am hotarat sa trec la sistem de operare cu liceenta deoarece ma simt mai in siguranta, legal, iar sistemul de operare este mai fluent.



Inainte de achizitie aveam 3 mari dileme:
1. OEM sau Retail? In primul rand OEM [Original Equipment Manufacturer] poate fi instalat pe orice PC, e mai ieftin [...cam jumate pretu'], DAR din descrierea produsului [OEM] trebuie sa intelegeti ca odata instalata versiunea OEM pe PC de acasa / birou, nu mai este transmisibila la alt calculator, deoarece liceenta se va inregistra in baza de date a Microsoft cu seria placii de baza a calculatorului. In aceste condutii practic nu mai prea poti schimba mare lucru la configuratia calculatorului ca sa ai liceenta valabila. Poti schimba un HDD / SDD / RAM / DVD. ...ca sa fiu ironic poti schimba sursa unitatii centrale si cablurile din PC. Liceenta Retail poate fi instalata pe orice PC, in orice configuratie. Poti face orice modificari la nivel de hardware fara a-ti pierde liceenta. Liceenta nu este transmisibila. Daca vinzi PC cu tot cu "liceenta", liceenta nu este valabila in caz de verificare, deoarece tu ai cumparat-o in nume propriu, iar factura este pe numele tau, nu pe cel al persoanei caruia i-ai vandut PC cu "liceenta".

2. Home / Pro. ? Ca si functionalitate nu difera foarte mult. Ca si resurse consumate Pro. consuma mai multe resurse [RAM] ca si Home.

3. Windows 7 / Windows 8 ?
Daca nu te deranjaza lipsa butonului "Start", iti recomand Windows 8. In caz contrar Windows 7.
Daca te intereseaza rapiditatea de boot / oprire a sistemului de operare iti recomand fara ezitare W8.
Daca iti pui problema stabilitatii sistemului de operare o sa iti spun ca Windows 8 este Windows 7 cu un alt ecran de start.

Alegerea mea a fost:
si
Daca vrei sa cumperi, da click pe cel pe care vrei sa il achizitionezi.