Android 6.0 Marshmallow


Sunt urilizator de Android din 2010. Primul telefon a fost un Motorola Defy, livrat initial cu Android 2.1. Apoi am primit actualizare la Android 2.2 pe care o asteptam cu nerabdare.

Acum folosesc un Sony Xperia Z Ultra. Initial a venit cu Android 4.2, 4.3, 4.4, 5.01, 5.1.1. Apoi suportul software s-a oprit.

Ca un fan al platformei Android asteptam fiecare actualizare cu entuziasm. Acum s-a lansat Android 6.0 si nu mai sunt asa de atras de a face actualizare. Din punctul meu de vedere Android 6 vine cu doar 1 lucru util. Sistemul Doze.

- Faptul ca in Lock Screen au inlocuit coltul stang si functia de Dialer cu cea de microfon nu mi se pare o schimbare care sa mi-o doresc. In fond si la urma urmei, e un telefon, nu un microfon.
- Meniul de aplicatii s-a modificat cu scrool de sus in jos. Imi aduce aminte de Motorola Defy.
- Panoul de notificar si cel de setari rapide a ramas neschimbat (modificarile nesemnificative).
- Faptul ca Settings > About > Android Version tin jocul ala tampit ce ocupa memorie mi se pare o prostie.
- App Permision - Util si periculos. Daca esti speriat de spionaj si nu lasi unei aplicatii o permisiune vitala (la Dialer ii restrictionezi apelurile) si peste o ora vrei sa dai telefon unei persoane importante si nu merge ajungi sa te agiti si sa te intrebi de ce nu merge... Al naibii telefon sa stricat. Trebuie sa iau altul.
- si alte functii prezentate fara o utilitate pentru mine.

Pentru aceasta actualizare nu bag mana in buzunar pentru a imi schimba telefonul. Bateria ma tine destul de mult, ecranul e foarte bun.

Vedem ce va aduce nou noul Android N.