Huawei Mate 10 Lite - Review



Despre Huawei Mate 10 Lite
În cutie: Smartphone-ul, încărcător (cu microUSB), căști și manual de utilizare.



Huawei Mate 10 Lite a fost lansat pe piața în Noiembrie 2017.
Spatele este din aluminiu. Pe spate găsim doua camere, una de 16 Mpx și una de 2 Mps; un blitz și un senzor de amprenta. În partea superioara este un orificiu pentru microfon. Pe laterala dreapta avem butoane de volum și pornit/oprit; iar pe stânga avem sertarul pentru cele 2 SIM-uri sau un SIM și un microSD. În partea din fata avem o fasie de sticla sub care se ascund cele 2 camere din fata, blitz-ul și display-ul IPS de 5.9 inch ce ocupa aproximativ 76.5% din partea din fata a telefonului. Asta se traduce prin muchii subtiri pe laterale și în partea de sus și jos.

Display-ul IPS de 5.9 este destul de luminos în lumina soarelui cât și suficient de intunecat pentru noapte. Pe display se afla și butoanele sistemului de operare.

Se livrează cu Android 7.0 și EMUI 5.1. În lunile următoare este așteptat să se facă trecerea la Android 8 și EMUI 8. Deocamdată e în stadiul BETA și nu se poate trece la varianta BETA în Europa. Sistemul de operare este foarte fluid, nu se blochează, nu agata. Răspunde la comenzi foarte prompt.

Bateria este de 3340 mAh. Nu are încărcare rapidă, decât 5V și 2A. Se încarca destul de încet dar tine destul de bine bateria.

La capitolul camere foto, avem o premiera. Avem 4 camere. 2 pe fata și 2 pe spate. Pe spate este o camera de 16+2, iar pe fata 13+2. Camerele de 2Mpx de pe fata și de pe spate sunt pentru efectul de blur pentru modul Portret. Pozele sunt vii colorate și frumoase. Modul HD|R face o treaba foarte buna.

Concluzie: Un telefon excelent pentru banii plătiți! Merita cumpărat!

Plusuri:
- Bateria tine foarte bine
- display foarte bun
Minusuri:
- nu are mufa USB de tip C
- nu are WIFI AC
- nu vine în cutie cu husa de protecția ca pe alte piete