31 martie 2012

Gandurile mele in legatura cu DSLR-urile

Spuneam in postul anterior ca doresc sa achizitionez un DSLR, toate bune si frumoase (cu exceptia ca nu stiu ce sa aleg), dar ajungem la capitolul bani, care este o problema mai mult decat serioasa. Pentru cine banii nu sunt o problema... sa imi dea si mie un DSLR moca ca zau nu ma supar.

Revenind la subiect, la un pret de peste 2000 ron cred ca trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de a achizitiona DSLR-ul dorit.

Cred ca acest topic se refera mai mult la incepatori/amatori ca profesionistii folosesc alte "scule" mult mai scumpe.

Dar la o comparare mai detaliata a acestora (amatori/profesionisti) singura diferenta este "body"ul sau un termeni mai simplii aparatul in sine, dar la aceste aparate, camera nu este asa de importanta pe cum sunt obiectivele care ajung sa aibe un pret si de 10 ori mai mare decat al aparatelor.

"Candidatii" mei sunt Canon 550D, Canon 600D, Nikon D3100 si Nikon D5100. Bineinteles ca vreau aparatul al' mai tare din parcare, dar trebuie sa tin cont si de buget si si de nevasta din spatele meu cu facaletu in mana care ma intreaba ce dracie mai cumpar de data asta.

In urmatoarele posturi o sa fac si o detaliere a acestor aparate pentru a va informa si cu detaliile tehnice nu doar cu gandurile si parerile mele.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Aparate foto DSLR

In ultima vreme ma gandesc tot mai mult sa achizitionez un aparat foto DSLR dar inca nu sunt decis ce sa achizitionez pentru ca sincer sa va spun e o decizie grea.

Cei mai buni "jucatori" la acest capitol sunt Nikon si Canon. Amandoua firmele ofera aproximativ acelasi lucru la acelasi pret, dar au anumite detalii care le fac diferite.

Daca vreti sa fac o comparatie intre cele doua firme e ca si cum ai compara iOS cu Android.

Ca si intre cele 2 sisteme de operare exista acei "fanboy" care in orice moment pot aduce argumente impotriva competitiei. Pe viitor poate voi deveni un "fanboy" al uneia din aceste firme, dar acum nu ma pot decide :) .

In momentul acesta acasa am un Canon SD1000 si sunt foarte multumit de el, chiar daca are 5 ani de viata.

Daca aveti sugestii si eventual argumente va rog sa lasati un coment mai jos.Published with Blogger-droid v2.0.4