7 aprilie 2012

Ce este tmpfs? - Linuxtmpfs este un sistem de fisiere care stocheaza toate fisierele in memoria virtuala.
tmpfs nu creeaza niciun fisier pe harddisk. Daca vrei sa "demontezi" tmpfs, trebuie sa sti ca toate fisierele de acolo vor fi sterse pentru totdeauna!

Este similar cu ramfs sau RAM, dar are cateva caracteristici suplimentare! Capacitatea lui tmpfs poate fi crescuta sau micsorata in functie de nevoile sistemului. Poate folosi memoria SWAP pentru a stoca fisiere nefolositoare. ramfs sau RAM-ul nu au aceasta capacitate.

Cum folosim tmpsf in linux?
Debian, Ubuntu, Fedora, openSUSE si multe alte distributii de linux pot folosi siostemul de fisiere tmpfs . Spre exemplu in Ubuntu daca accesezi urmatoarea comanda vad daca am disponiobila tmpfs .


$ df -h | grep tmpfs
tmpfs  401M  880K  400M   1% /run

Google "Nexus tablet" amanata pana in iulie


Google se pare ca amana lansarea tabletei din cauza pretului [planificat initial sa fie $249]. Se pare ca vor ca sa mai faca niste economii pe undeva si sa ajunga cu pretul la $199. Vor sa aibe acelas pret ca cel al tabletelor Kindle Fire.

Google lucreaza in prezent cu ASUS. Se pare ca va fi o tableta de 7-inch, va exista doar varianta de WIFI, nu si GSM / 3G / 4G. Va rula pe o platforma Nvidia Tegra 3 cu un procesor quad-core.

Sursa: techradar.com

Cat de repede poate boota un Windows 8 ?

Instagrills este Instagram pentru calculatoarele cu WindowsInstagram este o retea de socializare pentru fotografii amatori.

Sursa: mashable.com

Calculatoarele MAC infectate


O firma ruseasca de securitate a afirmat ca mai mult de 600.000 de calculatoare cu Mac OS X sunt infectate cu un virus troian numit “Flashback.”.


Cele mai multe calculatoare MAC infectate sunt in Statele Unite si Canada.


Sursa:mashable.com 

Experienta neplacuta cu connect.ro


In urma cu un an, am castigat un concurs la connect.ro . Primele luni au fost ok, in sensul ca s-au livrat ok. Catre sfarsitul anului vazand ca revistele tot intarzie sa apara, am cautat numere de telefon de la ei si am sunat sa intreb ce se intampla si de ce intarzie. Explicatia lor a fost: "De la noi a plecat, e la cei de la Posta Atlassib".

Ultima revista primita este Revista nr. 103 [Decembrie - Ianuarie], primita in luna decembrie. Revista de pe luna februarie si martie, nu au mai aparut nici astazi [7.04.2012]. Ultima revista catre ar trebuit sa apara si care ar urma sa o primesc este cea de aprilie. Sincer, nu cred ca o voi primi, din moment ce nu am primit nici celelalte doua, din 2012.

Sunt total dezamagit de MTR Press de seriozitatea lor si de acest concurs castigat!

PS - Dupa terminarea perioadei de concurs eram hotarat sa fac abonament, dar in conditiile date, nici nu ma mai gandesc la asa ceva!

TEFAL Pro Express Care Anti-scale GV9071

Specificatii: