Nikon P510


Update 1: Promotia care am prins-o la Nikon P510 e de fapt un "Coolpix Kit" care contine: Cutia aparatului foto [cu tot ce include standard aceasta] + Card SanDisk 8Gb + Geanta din piele pentru Nikon P510. O sa fac poze la tot pachetul cu Nikon P510 - mini galerie foto.
Astazi am achizitionat o noua camera foto: Nikon P510 .



Istoria aparatelor mele foto a inceput cu un FujiFilm FinePix S5800 [8.1 Mpx] care m-a satisfacut foartee mult. Avea si display si vizor, avea modul macro si super-macro, avea zoom optic 10x [la vremea aceea nu se prea gaseau asa ceav], modul manual era destul de bun la fel si Blitz-ul. Pasul urmator a fost la o camera compacta Sony DSC-H55, 14.1 Mpx, foarte solid si bine construit. Spre deosebire de primul aparat are mai multi Mpx, e slim, raspunde mai repede la comenzi, face panorama, are mod automat de recunoastere a scenei, filmeaza HD [720p], modul manual e mai slab ca la FujiFilm S5800.

Astazi am achizitionat o noua camera foto: Nikon P510.
A trebuit sa ma innoiesc deoarece Sony DSC H55 nu ma satisfacea in tot ceea ce aveam nevoie. Cum spunea un apropiat al familiei: "Daca vrei sa cumpari un aparat foto, cumpara de la cei specializati in asa ceva, nu de la firme care fac si TV, sisteme audio, etc". Asa am ajuns la Nikon P510. Nu am nevoie de aparat foto compact dar nici de DSLR. Compactele nu au viewfinder [ceea ce eu am nevoie], iar DSLR-urile nu cred ca sunt pentru mine deoarece in concediu trebuie sa merg cu portbagaju plin de obiective, iar pentru fiecare poza trebuie sa schimb obiectivul sau alte cele. Recunosc, prea putine poze le fac pe modul Auto si asta cand ma grabesc.

Nikon P510 are zoom optic URIAS [42x], tipul camerei e "Bridge", rezolutie de 16.1 Mpx, senzor CMOS, filmeaza Full HD [1080p] la 30fps, filmeaza HD [720p] la 60 fps si la rezolutie de 640 filmeaza si la 120fps. Diafragma maxima e f/3 - 5.9, stabilizator optic mecanic, nu digital, sensibilitatea ISO intre 100 si 6400, fotografie in rafala 7fps, Display-ul e de 3 inch 921k pixeli, iar vizorul optic 201k pixeli. Stie si HDR in 2 nivele. Meniul are printre altele limba Romana, Engleza, Turca, Maghiara, Italiana, Greaca.
Aparatul masoara 555g cu tot cu acumulator si card SD introdus.

Cutia lui Nikon P510 contine: Aparat foto Nikon COOLPIX P510, Cureaua camerei, Capac de protectie a lentilei si agatatoare de cureaua camerei, Baterie Li-Ion Reincarcabila + capac de protectie, Incarcator de baterie, Cablu USB, Cablu Audio-Video [cu RCA], CD Manual de utilizare, CD ViewNX 2. Incercatorul se racordeaza la aparatul foto prin cablul USB pentru a incarca bateria


Pentru alte informatii legate de aparatul foto va rog sa ma intrebati in sectiunea comentarii!

Vand Sony DSC H55 + Husa + Card 4Gb Sony - 500 Ron, Negociabil. Optional Card 8Gb Sony Memory Stick PRO Duo HX