Stocare în norișori

De ceva timp am început să folosesc mai intens stocarea ”în nori”. Acum m-am hotărât să vă povestesc despre acest subiect din punctul meu de vedere (plusuri și minusuri). Serviciile pe care le folosesc sunt de la mai mulți furnizori. Serviciile sunt (toate care le folosesc eu) gratuite.

1. Google Drive - 15Gb . Deoarece folosesc platforma Android am stocare de la Google. Drive se numește serviciul celor de la Google și am 15 Gb de stocare gratis. Acești 15GB sunt înpărțiți între 3 servicii: Drive, GMail și G+ Photos. Pozele mai mici de 2048 x 2048 v-or fi stocate dar fără a folosi spațiu de stocare. Îm momentul de față folosesc și QuickOffice a celor de la Google ceea ce înseamnă ca mai primesc un bonus de stocare suplimentar de încă
10Gb până în 10 matrie 2015.

2, SkyDrive - 7Gb . Acesta este serviciul de stocare a celor de la Microsoft. Fiindcă încă mai folosesc o adresa de e-mail de la ei; fiindcă folosesc Windows 8,1 Pro cu liceență am nevoie de un cont a celor de la Microsoft. Astfel profit de această oportunitate și folosesc si serviciul lor de stocare. Sunt numai 7 Gb, dar sunt suficienți.

3. Dropbox - 4,5 Gb . Acest serviciu a fost primul pe care l-am încercat. Este util pentru că are sincronizare automată a fotografiilor făcute. Astfel poti sa îți transferi pozele facute cu dispozitivele mobile pe PC fără a-ți conecta device-ul printr-un cablu.

4. Box - 50 Gb . În caest serviciu m-am băgat într-o perioadă în care a fost o promoție. Deocamdata il folosesc pentru stocare de date pe care să le ”Șeruiesc” cu apropiații. Totuși, aces serviciu are unele limitări in zona de Upload în ciuda faptului că am 50Gb de stocare. Mărimea maximă a unui fișier nu poate depășii 256Mb. Pentru a îmcărca un DVD cu un joc spre exemplu v-a trbui să folosești un arhivator care să îți arhivez acel DVD și să îl împartă în pachete de cate 250Mb. Astfel vei avea de upload-at un număr de 18 părți.

Per total am 76,5 Gb de stocare în norișori. Dacă mai știți și alte servicii de stocare gratuite vă rog să lăsați in secțiunea comentarii ce alte servicii mai știți și sau mai folosiți.