Despre cumpararea unui telefon


La achiziționarea unui telefon (în ziua de azi telefon e sinonim cu smartphone) este foarte important sa luați în calcul câteva lucruri importante.
1. Nu îți lua telefon mai scump decât venitul tău lunar
2. Sa nu îți faci rate pentru un telefon pentru ca sigur îl vei strica pana la terminarea ratelor sau vei vrea sa îl schimbi pana la terminarea ratelor
3. Nu cumpăra un telefon de tot imediat ce sa lansat. În șase luni prețul va fi cel real și mai accesibil
4. Evitati sa cumparati telefoane subventionate la abonament. Pe lângă prețul mare al abonamentului, la final plătești telefonul mai scump decât ar fi la liber, programe nedorite instalate de operator și update-uri intarziate.
5. Stabileste-ti o lista de dorințe de la noul dispozitiv. Criterii de eliminare pentru a-ți găsi telefonul potrivit.
6. Alege mai multe variante de telefoane. Pe lângă Samsung și Apple mai exista și alte marci. (La aceste marci, plătești mult marca )


Recent a trebuit sa îmi achizitionez un nou dispozitiv. Pentru ca în ziua de azi nu mai sunt dispozitive rele la peste 1000 lei, am ales sa iau un Huawei Mate 10 lite.

|Cum am ajuns la acest dispozitiv. Vechiul telefon (Xiaomi Mi A1) e perfect functional și e la prietena mea. Ea renuntand la un iPhone de care era total nemultumita.

Ca dimensiuni, cele doua sunt aproape identice. Husa de Xiaomi A1 intra perfect pe H.Mate 10 lite. Decupajele sunt în alte părți. Dar husa e fix pe măsura.
La aceeleas dimensiuni, Huawei are un display de 5.9 inch fata de 5.5.
Procesoarele sunt similare. Unul e SD 625 iar celălalt e Kirin 659. Memoria RAM e de 4GB la amândouă.
Singura diferența mai semnificativa e la camera frontala. La xiaomi e de 5 și la huawei e de 13 mpx.

Prețul de achiziție a fost de 1299.9 ron. La acest preț e cel mai bun preț / specificatii în marja de preț 1000-1500 ron.