Xiaomi Amazfit Bip - Unboxing





Ceasul este foarte bine construit. Rezistent la apă, șocuri, lovituri, zgârieturi.
Cureaua este interschimbabila (22mm).

Bateria. Daca folosesti pentru ceas, monitorizarea somnului si setat verificarea pulsului pe automat, te poate tine si 53 zile (cum m-a tinut pe mine). Dar daca folosesti bratara pentru activitati sportive cu urmarire GPS, bateria te poate tine si o saptamana. Marele avantaj (ca ceas) este ca nu are nevoie de un ”bec” aprins pentru a vedea cat e ceasul / pulsul / cati pasi ai facut. Se poate vedea ceasul si seara cand te uiti la TV , doar cu lumina degajata de TV.

Legat de partea de rezistenta la apa... Poti face baie in piscina, in cada, linistit cu el. Este certificat IP68. Nu recomand si nu este recomandat sa faci baie in mare sau in bazine cu apa sarata.

Despre display pot spune ca este foarte customizabil. Ceasul vine cu cateva fete. Dar exista aplicatii in Google Play unde poti sa iti gasesti exact ceea ce iti doresti. Ce sa fie afisat pe display. Mai exista si varianta un pic mai complicata in care sa iti faci tu singr aceste fete... doar ca e mai complicat si cu un pic de bataie de cap pentru un utilizator simplu. Display-ul este si iluminat. Se poate seta ca atunci cand ridici mana sa te uiti la ceas sa se activeze lumina (toata ziua sau setat intre ce ore sa se activeze lumina) fie prin apasarea butonului din lateral si atunci se deblocheaza si ecranul.

Prețul... caci si aici ajungem.
In 2018, luna august l-am achizitionat dintr-un magazin online ce are si magazine fizice. Atunci l-am cumparat cu 260 ron. 11 luni mai tarziu ceasul a avut o moarte subita. Trimis in service au zis ca a fost apa in el (desi era certifificat)... si intr-un final mi-au returnat banii... intr-un final.
In 2019, luna iulie, de la un alt magazin l-am cumparat cu 308 ron. Pe unele site-uri pretul ajunge si la nesimtita suma de 5xx lei.

Sunt foarte fericit ca am facut alegerea sa merg pe un produs Xiaomi si nu am regretat deloc. Inainte am mai avut un Xiaomi Mi Band 1, Mi Band 1s, Mi Band 2.


Specificatii complete:
Informatii
Xiaomi Amazfit Bip
TIp: Smartwatch 
Compatibilitate: de la Android 4.4 
Baterie: 190mAh
Material ceas: policarbon, ceramic zirconiu
Material bratara: silicon
Display
Tipul ecranului: touchscreen, reflective, color, 2.5D, Gorilla Glass 3 cu strat oleophobic
Marimea ecranului: 1.28 inch 
Rezolutie: 176×176 pixels
Conectivitate
Bluetooth:4.0

Specificatii aditionale
Functii: Alarma (prin vibratii), Bluetooth, Notificari, Raspuns apeluri, Vremea, Social network notifications, compass, GPS + Glonass, Waterproof IP68
Senzori: Senzor de puls, Accelerometru, Gyroscop.
Continut pachet 

Smartwatch-ul
Cablu incarcare
Manual de utilizare
Dimensiuni
si
Greutate

Dimensiune produs (L x L x I):11.0 x 8.5 x 2.0 cm
Greutate produs:32.0 gr.